luni, 7 mai 2012

Afectiuni ale prostatei



                Din pacate afectiunile prostatei sunt frecvente chiar si in cazul tinerilor, acestea dezvoltandu-se in principal pe baza unei vieti sedentare si pline de stres.  Datorita vietii sedentare nu se stimuleaza zona abdominala si muschii sfincterului, foarte importanti pentru a avea o prostata sanatoasa. Mai mult decat atat, sederea indelungata la birou sau in masina duce la blocarea energetica a acesor zone. De asemenea o viata stresanta poate cauza tensiuni excesive in zona muschilor pelvieni si ai sfincterului, acesti muschi intervenind in procesul urinarii. Adeseori afectiunile prostatei sunt insotite de dureri in zona lombara. Pe langa problema fertilitatii odata cu disfunctiile aparute la nivelul prostatei intreg sistemul urinar poate fi afectat.
                Pe langa medicina alopata, rezultate foarte bune se pot obtine si prin masajul prostatic, realizat de catre proctolog.In diferitele afectiuni ale prostatei, terapiile naturale si tratamentele naturiste se dovedesc a fi foarte eficace.    
           
                Pot fi utilizate diferite combinatii de tratamente fito-terapeutice, un bun produs de acest gen fiind acesta. Si carbunele de tei este recomanat in afectiunile prostatei. Uleiul de dovleac presat la rece este un bun adjutant in afectiunile prostatei, ajutand la protejarea ei. Argila de asemenea poate fi luata in considerare in acest caz. Dupa cum se vede exista o multime de remedii naturiste la care se pot opta, in functie de recomandarile terapeutului.
            Asanele (posturi) sau mudrele (gesturi) din Hata yoga sunt utile pentru astfel de afectiuni. Aswini Mudra (prin traducere: gestul calului) este un exercitiu cu ajutorul caruia se stimuleaza si fortifica muschii sfincterului. Mai multe detalii despre cu trebuie realizat acest gest gasiti aici. Diferite asane pot fi realizate pentru intretinerea si stimularea prostatei: Badrasana, Sarvangasana, Padangusthasana, Janushirsahasana, Pashchimottanasana si Shirshasana.
                Prin presopunctura si reflexoterapie putem sa ajutam la detensionarea si stimularea prostatei. La aplicarea masajului reflexogen trebuie urmarite urmatoarele zone: prostata, testicule, vezica urinara, traseul renal, glandele suprarenale si coloana vertebrala in special in partea inferioara. Detalii despre aplicarea masajului reflexogen gasiti aici.
                La aplicarea tratamentului prin presopunctura se insinta in special pe urmatoarele meridiane: Vas Conceptie, Splina Pancreas si Stomac.
·         Puncte indicate: VC-1(indicat a fi stimulat in timpul urinarii, se afla intre scrot si anus), VC-2, VC-3, VC-4; SP-6, SP-9; S-30; S-36, S37; F-2, F-3; TF-15; un punct extrameridian aflat la baza nasului intre sprancene.
                  Mai multe despre presoponctura si cum sa localizam punctele energetice care ne intereseaza gasiti aici.
 

*abrevieri: VC – vas conceptie; SP – splina pancreas; TF – trei focare; S –stomac; F - ficat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu